Belföld

Rogán “menedzselte” Orbánnak a netadó ötletét

Orbán Viktor emberei azt hitték, nem fog ellenállás kiváltnia az internetezés megadóztatása.

A Figyelő értesülései szerint egy, a rezsicsökkentéssel kapcsolatban elvégzett közvélemény-kutatás adataiból vonták le azt a következtetést a “kormányfő környezetében”, hogy az internetezés megadóztatása “nem fog társadalmi ellenállást kiváltani”. A lap úgy tudja, hogy “a rezsicsökkentések hajnalán kormányzati megrendelésre készült egy közvélemény-kutatás arról, hogy mely rezsitételeket tartja a legfájóbbnak” az emberek, és “a listán az internetezéshez kapcsolódó költségek hátra sorolódtak”. Így azt gondolták, az még megsarcolható, nem lesz belőle felháborodás.

A lap információi szerint az ötletet Rogán Antal frakcióvezető „menedzselte” a miniszterelnök előtt, de abban valami része volt az egyik telekommunikációs cégnek is.

A Figyelőnek egy kormányzati forrásuk az autók megadóztatásához hasonlított a netadót. A lapnak azt mondta, hogy amikor az autók megjelentek, még senki sem gondolt arra, hogy ezekre adót vessenek ki, aztán idővel “a kocsikból is épp olyan adótárgy lett, mint az ingatlanokból.”

A Figyelő szerint a kormány egyrészt a tüntetések miatt táncolt vissza a netadótól, másrészt azért, mert “a vártnál sokkal hangosabb lett a holdudvar hangja ebben az ügyben”. Ez utóbbit a lap cikke szerint “Orbán Viktor környezetéből” hallották.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik