Belföld

Nőnek a bérek – a fővárosi közgyűlésben

Tarlós fizetése változatlan marad – azt két éve megemelték. Most az alpolgármester-helyettesek és a képviselők juttatása nő meg.

Rendezik a főpolgármester-helyettesek illetményét, a mostani ciklusban ötven százalékkal több pénzért dolgoznak – írja az Origo.hu. Az új ciklusban az a 23 képviselő, aki egyben kerületi polgármester is, nem kap fizetést a fővárostól, csak a kompenzációs listáról bejutott kilenc képviselő, ők viszont a korábbinak csaknem dupláját

A közgyűlés pénteki alakuló ülésén választották meg Tarlós István helyetteseit. A pénzügyekért Bagdy Gábor, a fejlesztésekért Szeneczey Balázs felel, a humán területet Szalay-Bobrovniczky Alexandra felügyeli. Férje az Orbán-kormánynak rendszeresen dolgozó Századvég egyik vezetője, Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Tarlós a következő öt évben is bruttó másfélmilliós, vagyis miniszteri szintű fizetésért dolgozik, helyettesei államtitkári jövedelmet, fejenként egymilliót kapnak, ezen felül hivatali autó és korlátlan mobilhasználat jár mindenkinek.

A képviselők juttatását a főpolgármester béréhez kötik – Tarlós illetményének 15 százalékát, bruttó 194 ezer forintot kapnak havonta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik