Belföld

Lázár idén Prága mellett fácánozik

23 millió forintért rendelt vadászatot egy cseh állami erdészettől. Az esemény magánélete része, mely adóforintot nem érint, ezért nyilatkozni nem akar róla – mondta a miniszter.

Vadásztársaival november 7-8-ára szervezett nagyszabású csehországi fácánvadászatot a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János – írja az Origo. Májusban az atlatszo.hu hozta nyilvánosságra azokat a dokumentumokat, melyekből kiderül, hogy Lázár magánszemélyként 23 millió forint értékben rendelt vadászatot a Lesy ČR cseh állami erdészeti vállalatnál, ez 2500-3000 példány lelövését jelenti. Akkor azt mondta, hogy igaz, hogy az eseményt ő szervezi, de a vadászaton résztvevő személyek közösen fizetik, így alaptalanok azok az aggályok, miszerint a vagyonnyilatkozatában nem lenne fedezete egy ekkora kiadásnak.

Az Origo megtudta, hogy Lázár János a november 7-i, pénteki munkanapot valóban kivette szabadságnak. Munkatársa, Göbl Vilmos a portálnak azt mondta: a miniszter hivatali tevékenységével kapcsolatban áll a sajtó rendelkezésére, de magánéletét, szabadságát érintően megilleti a védelem, erről a jövőben sem kívánja tájékoztatni a sajtót.

Lázár tavaly novemberben Magyarországon, Soponyán vadászott, ez akkor derült ki, amikor az egyik résztvevő, Oszter Sándor színművész felesége, Donatella Falioni képgalériát tett ki az eseményről a Facebookra. Lázár mellett Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, gróf Károlyi László és Miklós liechtensteini herceg is részt vett a vadászaton, ahol összesen 913 fácánt lőttek le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik