Belföld

Volt pártjával küzd a kiugrott szekszárdi fideszes

Négy szekszárdi szavazókörben kell vasárnap megismételni a választást. A Fidesz szerint az LMP-be átlépett Hadházy Ákos sértett törvényt, Hadházy szerint pedig több szavazólap volt az urnákban, mint ahányan egyáltalán voksoltak.

„A baloldal nem tudta elfogadni az eredményt és tisztességgel viselni a vereséget” – kezdte sajtótájékoztatóját a szekszárdi fideszes polgármesterjelölt, Ács Rezső. Az MSZP és a kampányban törvénysértést elkövető Hadházy Ákos MSZP-s aktivisták hamis tanúvallomásával félrevezette a bíróságot, ezért kell megismételni négy szavazókörben a választást – idézi Ácsot a TEOL.hu. Szerinte az egyik tanú, aki az MSZP szavazóköri delegáltja volt, többször megváltoztatta tanúvallomását és ittasan azzal kérkedett a Fidesz szekszárdi székházánál randalírozva, hogy miatta lesz új választás. Hozzátette, hogy feljelentést tettek hamis vád, hatóság félrevezetése, hamis tanúzés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt.

A trafikmutyi-botrány szekszárdi kirobbantója, Hadházy Ákos, aki korábban a Fideszben politizált, most pedig a baloldal és az LMP polgármesterjelöltje, azt mondta, hogy a Fidesz szánalmas védekezése azt bizonyítja, hogy a párt fél. Ha elég sokan elmennek szavazni, megfordulhat az eredmény – véli. Elmondta, hogy a konkrét vádról egy tisztességes nyugdíjas hölgy nyilatkozott a bíróság előtt. A roma önkormányzat által szervezett szavazószállítás csak a jéghegy csúcsa – mondta Hadházy, hozzátéve, hogy tudomása szerint legalább hat körzetben fordult elő az, hogy több lepecsételt szavazólap volt az urnákban, mint ahányan egyáltalán elmentek voksolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik