Belföld

Még lehet két derűs napunk

Ma még 23 fokra szaladhat fel a higanyszála, és pénteken is 20 fok fölötti hőmérséklet lehet, de aztán jönnek a felhők, azért nagy hideg így sem lesz.

Csütörtökön napközben az ország legnagyobb részén felhős vagy erősen felhős lesz az ég, a legtöbb napsütés a keleti, északkeleti területeken valószínű. A Nyugat-Dunántúlon több helyen, másutt helyenként eső, zápor is előfordulhat. A déli szél többfelé megélénkül, a Dél-Alföldön és a Kisalföld egyes részein továbbra is lehetnek erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23 fok között várható, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ennél egy-két fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 8 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken kezdetben keleten még lehetnek kevésbé felhős időszakok, majd országszerte erősen felhős ég lesz a jellemző. Délelőtt elszórtan valószínű kisebb eső, zápor, majd estefelé nyugaton számíthatunk egyre több helyen esőre. A déli, délkeleti szél megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke többnyire 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél, keleten mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 16 fok között alakul, a Tiszántúlon egy-két fokkal még melegebb lehet.

Vasárnap napközben vékonyodik, szakadozik a felhőzet, napos időszakok inkább délután a déli területeken lehetnek, elsősorban keleten, északkeleten várható eső, zápor. A változó irányú szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik