Belföld

Gólyatábori erőszak: fellebbez a kirúgott HÖK-ös

A diák szerint szó sem volt eltussolásról, szerinte őt és néhány kollégáját akarják beállítani főkolomposnak.

Fellebbez az a hallgató, akit kitiltottak az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karáról, miután az intézmény kari fegyelmi bizottsága lefolytatta a fegyelmi eljárást a tavalyi gólyatáborban történt erőszakos cselekmények miatt – olvasható a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Bubla Áron a lapnak úgy nyilatkozott, hogy szerinte semmiféle elhallgatás nem történt, ezért fellebbez a határozat ellen, és akár munkaügyi bíróság elé is kész vinni az ügyet. Azt mondta, számára az lenne elfogadható, ha az egyetem visszavonná a kizárásáról szóló határozatot. “Nagyon elfogult ítélet született, amelyben engem és néhány kollégámat próbálnak meg kikiáltani főkolomposnak, pedig a leghatározottabban állítom, szó sem volt az ügy eltussolásáról” – fogalmazott a hallgató.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hogy az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának fegyelmi bizottsága megszüntette a Hallgatói Önkormányzat korábbi elnökének, Bubla Áronnak és a volt rendezvényszervező elnökhelyettesnek, Vida Máténak a hallgatói jogviszonyát. Ők ketten voltak annak a tavalyi gólyatábornak a főszervezői, amelyben az Index korábbi cikke szerint az egyik, akkor elsőéves hallgatólánnyal egyik fiú hallgatótársa erőszakoskodott.

Bubla Áron korábban a Facebookon azt írta, hogy az ügy kipattanása után életveszélyes fenyegetést is kapott, amely általa soha el nem követett cselekmény miatt érte.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik