Belföld

Újabb római járat indul Ferihegyről

Róma-Fiumicino repülőtere és Budapest között indít járatot a jövő nyári szezonban az International Airlines Group (IAG) diszkont légitársasága, a Vueling - közölte a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető társaság szerdán az MTI-vel.

A Budapest Airport tájékoztatása szerint a gépek március 27-től heti háromszor közlekednek Budapest és Róma-Fiumicino között. Emellett az idén nyáron bevezetett barcelonai járat is elindul a jövő nyári szezonban, amely idén év végén az ünnepek alatt is közlekedik Budapestre.

A Vuelinget 2004-ben alapították, jelenleg több mint száz járatot üzemeltet Európába, a Közel-Keletre és Afrikába 91 gépes flottájával, amely az Airbus A320-as típuscsaládjából áll. A British Airways és a spanyol Iberia légitársaságok tulajdonosa, az International Airlines Group (IAG) 2013-ban vásárolta fel, miután a Vueling összeolvadt egy spanyol versenytársával, a Clickairrel. A diszkont formában működő társaság a közelmúltban nyitotta meg második bázisát Rómában.

Kedden a skandináv SAS jelentette be, hogy új járatot nyit a magyar főváros és Stockholm között a 2015-ös nyári szezonban, a gépek szintén hetente háromszor közlekednek majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik