Belföld

Orbánt osztja az Anonymous

November 5-én a világ több száz városában tüntetnek. Budapesten a Parlament elé vonulnak.

„Felcsúti, nagy a te hatalmad, de vésd be az agyadba, a hálóhoz még te sem tudsz hozzányúlni!” – írták szerdai tüntetésük „beharangozójaként”. 

„A szavak ereje felbecsülhetetlen. A szavakban rejlik a lényeg. Aki jól figyel, meghallja az igazságot. Az igazság pedig az, hogy valami nagy baj van ebben az országban.” Idézi az Anonymus csoport “V”-t, amely azonban nem Viktort jelent, a mondat a V mint vérbosszú című 2005-ös filmben hangzik el.

A nemzetközi hackercsoport magyar tagozata azért hív szerdán utcára, mert noha van „Szabadság híd, szobor és tér, viszont nincs valódi szabadság, és nincs valódi demokrácia! És nem is volt…”. Ők valódi szabadságot, valódi beleszólást, szabad internetet, korrupciómentes, tiszta közéletet akarnak.

November 5-én a világ több száz városában tüntetnek. Budapesten a Parlament elé vonulnak.

Magyar sajátosságok

Budapesten az ország nyilvánossága elé akarják tárni a rendszer hibáit: „a szegénységtől a különféle egyéb embertelenségeken át a valódi beleszólás lehetőségének, tehát a valódi demokráciának a szinte teljes hiányáig”. A magyar Anonymous emlékeztet arra, hogy demonstrációja párt- és erőszakmentes. Mindenkit arra kérnek, hogy tartózkodjon az agressziótól, alkoholtól, drogtól, pártok szimbólumaitól.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy Magyarországon tilos eltakart arccal demonstrálni. Ezért a mozgalom szimbólumaként ismert maszkokat koordináltan hol a magasba emelve, hol tarkón viselve fogják használni. Amennyiben ez az egyeztetésen a rendőrségnek is elfogadhatónak bizonyul, időnként egy-két perc erejéig azokat felveszik, lehetőséget adva fotók, felvételek készítésére, majd folytatva a menetet, ismét láthatóvá tesszük arcukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik