Belföld

Orbán “nyerő párost” emlegetett

Győrben, az Audi TT Roadster sorozatgyártásának elindításán tartott beszédet a miniszterelnök.

Magyarország ma már elképzelhetetlen az Audi nélkül, ahogy a járműkonszern is itteni tevékenysége nélkül – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a rendezvényen.

 MTI / Krizsán Csaba

A kormányfő utalt arra, hogy a német konszernnek 1986 óta van magyar beszállítója. Kijelentette, hogy a társaság már „idejekorán meglátta: Magyarországban és a magyar emberekben sokkal több van annál, mint amire a kommunizmus kárhoztatott bennünket”. Kiemelte, hogy az Audi „nem kivinni akarta a magyar tudást és tehetséget, hanem megértette, hogy mi magyarok a hazánkban tudunk és akarunk kiváló teljesítményt nyújtani”.

Ahogyan az autóiparban, úgy a gazdaságban is nehéz új modelleket bevezetni; a magyar modell, mely a teljes foglalkoztatottságot tűzte ki céljául, sikeres – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a szakképzési rendszer átalakítása azért elengedhetetlen, mert folyamatosan rendelkezésre kell állnia az országban azoknak a jól képzett szakembereknek, akikre a vállalatoknak szükségük van. Csak akkor tudjuk felpörgetni a gazdaságot – fogalmazott –, ha piacképes szakmát adunk a fiatalok kezébe.

A kormányfő emlékeztetett: a német autógyár 11 ezer magyar embert dolgoztat közvetlenül, beszállítóival együtt ez 20 ezer család, mintegy 80 ezer ember “kenyerét jelenti”. Az Audi ma már nehezen képzelhető el Magyarország nélkül, ahogyan hazánk is nehezen elképzelhető az Audi nélkül – fogalmazott. A világ egyik legsikeresebb autógyárában a munka dandárját magyarok végzik, igazolták, hogy az ország érdemes a bizalomra. A miniszterelnök megjegyezte, az Audi és Győr “nyerő páros” az autóiparban és a kézilabdában is.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik