Belföld

Kecskére bízta Balog Zoltán a káposztát

A miniszter azt a Dietz Ferencet nevezte ki a Budapesti Gazdasági Főiskola pénzügyeinek menedzselésére, aki szentendrei polgármesterként hazavágta a város anyagi helyzetét.

Az emberi erőforrások minisztere nemrég kancellárokat nevezett ki az állami fenntartású felsőoktatási intézmények élére, akiknek feladata a pénzügyek irányítása. A Budapesti Gazdasági Főiskolán Dietz Ferencre esett a tárcavezető választása, aki 2006 és 2014 közt Szentendre polgármestere volt – írja az Index.

Dietz támogatottsága több botrány miatt olyan gyengének bizonyult, hogy a Fidesz nem is indította újra a városvezetői posztért. Az Index emlékeztet rá, hogy a város uszodájának építésével alaposan meggyengült Szentendre pénzügyi helyzete, ráadásul a beruházást irányító, tornatanárból lett nagyvállalkozó, Simon Péter cégének Dietz több mint félmilliárd forintnyi adósságelengedést is megszavaztatott, majd Simonnak vezető beosztást harcolt ki a projektirodában. Egy gázmotort, amit a városnak 191 millió forintért lett volna lehetősége megvenni, egy közvetítő cégen keresztül vásároltak meg – 323 millióért. Ezt a céget is Simon vezette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik