Belföld

Elfelejthetjük a nagykabátot

Akár 24 fokra is felmelegedhet a levegő csütörtökön, este azonban nem árt a melegebb öltözék.

Szerda éjszaka fátyolfelhős lesz az ég, de a nyugati határvidéken és az Északi-középhegység nyugati területein vastagabb felhőzet is megjelenhet. Borsodban hajnalban ismét ködfoltok képződnek.

Csütörtökön napközben az ország legnagyobb részén változóan, a Dunántúl nyugati részein délutántól már több helyen erősen felhős lesz az ég és arrafelé helyenként kisebb zápor is előfordulhat. A legtöbb napsütés a keleti, délkeleti területeken valószínű. A déli szél többfelé megélénkül, a Dél-Alföldön és a Kisalföld egyes részein továbbra is lehetnek erős széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5, 12 fok között alakul, de az északkeleti kevésbé felhős, szélcsendes helyeken 0, +4 fok is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 17 és 24 fok között várható, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ennél egy-két fokkal hűvösebb is lehet.

Pénteken kezdetben keleten még lehetnek kevésbé felhős időszakok, majd országszerte erősen felhős ég lesz a jellemző. Délelőtt elszórtan valószínű kisebb eső, zápor, majd estefelé nyugaton számíthatunk egyre több helyen esőre. A déli, délkeleti szél megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke többnyire 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik