Belföld

Nyers Rezsőt Biszku után küldené Novák Előd

Jobbik alelnöke feljelentést tesz Nyers Rezső ellen, mert az MSZMP KB tagjaként részt vett például Nagy Imre és társai kivégzésében, miután szavazatával támogatta az eljárás lefolytatását.

A Jobbik alelnöke felbujtóként elkövetett emberölés, jogellenes fogva tartás és bűnpártolás miatt tett feljelentést Nagy Imre és társai kivégzésével összefüggésben.

Novák Előd ezt kedden közölte sajtótájékoztatón, amikor mécseseket gyújtott Biszku Béla budapesti házának kerítésénél a volt politikus áldozatainak emlékére és megismételte: az állambiztonsági múlt nyilvánosságát, a volt kommunista vezetők közéletből való kitiltását és a kommunista luxusnyugdíjak megvonását követelik.

Bírálta, hogy Biszku Béla máig több százezer forintos nyugdíjat kap az emberellenes bűntetteket is magában foglaló belügyminiszteri tevékenységéért. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a volt politikus várhatóan egy napot sem fog börtönben tölteni.

Novák Előd számításai szerint az egykori vérbírók, vérügyészek, a III/1-2-3-as tisztek, az MSZMP egykori központi bizottságának tagjai több ezren lehetnek és évi több milliárd forint pénz vehetnek fel.

Kijelentette: Nyers Rezső, az MSZMP KB tagjaként részt vett például Nagy Imre és társai kivégzésében, miután szavazatával támogatta az eljárás lefolytatását. Emiatt és több hasonló bűncselekmény miatt feljelentést tesz november 4-én a Legfőbb Ügyészségen – tudatta az ellenzéki politikus, hozzátéve: nem ismeretlen tettes, hanem név szerint Nyers Rezső szerepel a beadványban, s felbujtóként elkövetett emberölés, jogellenes fogva tartás és bűnpártolás miatt teszi a feljelentést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik