Belföld

86 éves férfi miatt harcol a család a kórházzal

Egy négy éve a János kórházban fekvő beteg miatt mérgesedett el a vita a felek közt. Kölcsönösen feljelentették egymást.

A 86 éves férfi több mint négy éve érkezett rehabilitációra a Szent János kórház pesthidegkúti pszichiátriai osztályán, elcsúszott a kórházi fürdőszobában, és combnyaktörést szenvedett. Azonnal megoperálták, ám nem sokkal  a csontok összeforrása után újra elesett,és eltörte a másik combnyakát. Ekkor már nem műtötték meg, a férfi azóta magatehetetlenül fekszik a kórházi ágyon – számol be a férfi kálváriájáról a Blikk.

A férfi lánya szerint iszonyatos fájdalmai vannak, és hiába mondta  az akkori főorvosnak, egyszerűen nem foglalkozott vele. A kórház vezetése 2012-ben korlátozta a beteg látogathatóságát, egy órára szűkítették a látogatási időt, majd a lányát idén teljesen kitiltottak a kórházból. – 2012-ben feljelentettem a kórházat gondatlanság miatt, jelenleg is folyik a nyomozás – mondta a lapnak Zsuzsanna, aki hozzátette: reméli, hogy édesapja ügye még időben megoldódik, és méltóságban töltheti el hátralévő éveit.

Dr. Nyulasi Tibor orvos igazgató a Blikknek azt mondta, hogy az idős bácsit általános állapota miatt nem műtötték meg annak idején. – Azt azonban nem tűrhettük, hogy a család sértegesse a személyzetet – fogalmazott az igazgató, hozzátéve, hogy ezt az ápolók is megelégelték, ezért feljelentették Zsuzsannát.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy felajánlották, hogy segítenek, az otthon ápolási lehetőségeket az ápolási igazgató is végignézte. Ám a család mereven elzárkózik attól, hogy hazavigyék az idős férfit.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik