Belföld

Szanyi nem fizeti vissza a gój motorosok vendégül látását

Az MSZP elnöke azt mondta neki, hogy vissza kell tennie a pénzt, ő meg azt, hogy nem. Ilyen egyszerű a történet – mondta a szocialista EP-képviselő.

Szanyi Tibor ellen korábban fegyelmi eljárás volt a pártban, miután egy elvesztett fogadást követően az Európai Parlament pénzén látta vendégül Brüsszelben a Gój Motorosok nevű szervezet tagjait és kísérőiket. Szanyit leváltották az MSZP és a DK közös EP-delegációjának éléről, az MSZP országos elnöksége pedig kötelezte arra, hogy fizesse vissza az utaztatásra költött teljes összeget.

Ehhez képest pénteken este Szanyi a Hír TV műsorában azt mondta, szerinte lehetetlenséget várnak tőle, mert a pénzt technikailag nem lehet visszatenni az EU kasszájába. Szerinte olyan pénzügyi szabálytalanságot nem követett el, aminek következtében bármit vissza kellene fizetnie. A riporter kérdésére, mely szerint Tóbiás József pártelnök azt mondta, hogy vissza kell adnia a pénzt, Szanyi azt felelte: „Hát ő ezt mondta, én meg azt mondtam, hogy nem. Hát most ilyen egyszerű ez a történet”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik