Belföld

Netadógyőzelmet ünnepelnek ma este a tüntetők

De azt ígérik, folytatják a küzdelmet a netadó teljes eltörléséig. Este 6 órakor megint a József nádor téren gyülekeznek. Egy másik szerveződésű tüntetést vasárnap tartanak a kormány ellen.

A Százezren az internetadó ellen elnevezésű Facebook-csoport a vasárnapi és a keddi tüntetés kiindulópontjára hirdetette meg a rendezvényt.

„Maga Orbán jelentette be: visszavonják az internetadót. Ez egyértelműen a magyar nép győzelme az ostoba kormányzás felett. Mutassuk meg sokan: győztünk, de folytatjuk a harcot, hogy Orbán ne trükközzön, és soha ne jusson eszébe bevezetni az internetadót. Nem lehet korlátozni az internetet!” – olvasható az oldalon.

Vasárnapra a Kossuth térre szerveződik egy másik akció. A Nem némulunk el Facebook-közösség nemcsak az internetadó, hanem a korrupció, a túladóztatás és a külpolitika ellen készül tüntetni 6 órakor. Ők ezzel hívják demonstrálni az embereket: “Nem engedjük, hogy korlátozzák az információ szabadságát, és semmibe vegyék a magyar emberek akaratát. Nem hagyjuk, hogy lenézzenek és lekezeljenek minket!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik