Belföld

Orbán Viktor bizottsági meghallgatását kezdeményezi az LMP

A párt szerint senki nem tudja, hogy valójában mivel és mennyivel tartozunk Putyinnak, illetve nem tudjuk, hogy milyen lépésekre tudják a következő években rákényszeríteni Magyarországot.

A párt az MTI-hez küldött közleményében jelentette be: Orbán Viktor meghallgatását kezdeményezik a Külügyi és a Nemzetbiztonsági Bizottság összevont ülésén. A meghallgatás apropóját a Déli Áramlat hazai szakaszának zöld utat biztosító törvényjavaslatok hétfői zárószavazása adta, a párt szerint

„ebből is látszik, hogy az elmúlt hónapokban a kormány elkezdte törleszteni a paksi hitelszerződés valódi és teljes árát az oroszoknak”.

Hozzáteszik: a hitelszerződés megkötése óta minden egyes vitás helyzetben, minden stratégiai kérdésben Oroszország igényeinek megfelelően nyilatkozott és lépett a magyar kormány.

Itt az ideje, hogy Orbán Viktor miniszterelnök végre egyenesen és egyértelmű mondatokban válaszoljon arra, hogyan akarja visszaszerezni Magyarország cselekvőképességét, illetve adjon biztosítékokat arra vonatkozóan, hogy az Európai Unió tagjaként az unió politikájával ellentétes döntések nem okoznak még több és visszafordíthatatlan kárt az ország számára – fogalmaz a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik