Belföld

Már nagykabátos idő van

Borongós, párás napok várnak ránk, egyre kevesebb napsütéssel és egyre több felhővel.

Csütörtökön virradóra a völgyekben és északkeleten köd, másutt inkább csak pára képződésére számíthatunk. Később a nyugati és déli tájak felett sok felhő marad, északkelet felől azonban felszakadozik a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Hajnalban -5 és +3°C, délután 9 és 13°C között alakul a hőmérséklet – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs Szatmár-Bereg megyére a tartós sűrű köd, illetve talajmenti fagy miatt.

Péntektől egyre inkább a tartósan felhős, párás területek kerülhetnek túlsúlyba, északkeleten lehet még több napsütés. Az északi szél a Dunántúlon és északkeleten felélénkülhet. A hajnalok kissé enyhülnek, napközben pedig többnyire 6-13 fok várható.

Szombat reggelre megnövekszik a ködös területek nagysága, ami csak lassan oszlik fel. A hétvégén borongósabb, párásabb időre készülhetünk. Hajnali fagy északon, északkeleten fordulhat elő. A levegő csak 5, 11 fok közé melegszik fel.

Vasárnap az ország nagy részén túlnyomóan borult, párás idő valószínű, de kisebb körzetekben több órára is kisüthet a nap. Helyenként szitálás előfordulhat. A délkeleti szél gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában 2, 7 fok között várható, de északkeleten néhol gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 11 fok között alakul.

Hétfőn előreláthatólag nyugaton már csökkenni fog a felhőzet, keleten maradhat a borongós idő, néhol szitálás sem kizárt. Picit erősödik a nappali felmelegedés, 9 és 14 fok közötti csúcsértékek várhatóak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik