Belföld

A Miniszterelnökség rendelhette a netadós közvélemény-kutatást

A kormányközeli Nézőpont Intézet leányvállalata, a Kutatópont Kft. végzett telefonos közvélemény-kutatást a napokban, valószínűleg a Miniszterelnökség megbízásából.

Tegnap írta meg a 444.hu, hogy telefonos közvéleménykutatás keretében szondázzák az internetadó, illetve a Fidesz-székháznál történtek megítélését, sőt: Áder János és Orbán Viktor munkáját egy tízes skálán kellett értékelni. A felmérés célja világos volt már akkor is, a kivitelező és a megrendelő kiléte viszont nem. A 444.hu megtudta: a Nézőpont Intézet alá tartozó Kutatópont Kft. kapta a megbízást, valószínűleg  a Miniszterelnökségtől.

A céget 2010 februárjában jegyezték be, nyolc hónap múlva pedig már százmilliós megbízást kaptak a Szerencsejáték Zrt.-től, közbeszerzés nélkül – írják. A vállalatnak azóta is jutott állami megrendelés: korábban a médiahatóság és az NFÜ is mellettük tette le a voksát, idén pedig a Szerencsejáték Zrt.-től kaptak 188,9 millió forintos piackutatási megbízást.

A mostani telefonos felmérést valószínűleg a Miniszterelnökség rendelte a cégtől, a csúcsminisztérium október elején kötött szerződést a Kutatóponttal, 100 millió forint értékben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik