Belföld

Kormányszóvivő: Brüsszel miatt kell a netadó

Újabb magyarázatot kaptunk a hatalmas tiltakozást kiváltó új közteherre, ezúttal Kovács Zoltántól, aki a német országos közszolgálati televízió híradójának nyilatkozott.

A ZDF Heute Journal című esti híradójában az internetadó elleni keddi tüntetéssel kapcsolatban kifejtették, hogy az adó “mindenkinek pénzbe kerül és sok magyar szegény, de ennél többről van szó”, mert az új teher szűkíti a tájékozódás lehetőségét, valamint a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadságát.

A kormány nemzetközi szóvivője, Kovács Zoltán a ZDF-nek kijelentette, a kormány azért akarja bevezetni az adót, hogy be tudja tartani az EU által elvárt 3 százalék alatti költségvetési hiányt.

Az internetadó legfurább magyarázatát eddig Szájer Józsefnek köszönhettük, aki úgy vélekedett, hogy „azt állítani, ami itt az elmúlt napokban elhangzott, hogy az internetadó az internetezés elleni támadás, az butaság, mert akkor az, hogy nem ingyen kapjuk az élelmiszert, az az evés szabadsága elleni támadás.”

Rogán Antal, a Fidesz frakcióüvezetője hétfőn a parlamentben azt mondta, hogy azt remélik, hogy az internetadó az internet elterjesztését fogja segíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik