Belföld

Kétszáz megfigyelőt küld a Jobbik Ózdra

Tömegesen mennek a borsodi városba és mindent dokumentálni fognak a megismételt önkormányzati választáson a voksolás tisztaságának megőrzése érdekében.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy jelzéseket kaptak arról, hogy a Fidesz a november 9-i ózdi önkormányzati választáson “a cigányság tömeges megvásárlására” készül.

A választási megfigyelők párttagokból, aktivistákból, szimpatizánsokból kerülnek ki.

Az ellenzéki politikus arra kérte az ózdiakat, hogy ne hagyják magukat megzsarolni, megvásárolni. Hozzátette: bizakodva várják az eredményeket.

Mirkóczki Ádámot kérdezték az internetadó elleni keddi tüntetésről is. Jelezte, hogy támogatják a civilek céljait és a szervezők kérésének megfelelően mellőzik a demonstrációkon a pártpolitikát, de jelen vannak. Értékelése szerint a tömeg jól mutatja, hogy az embereknek elegük van a kormány hatalmi arroganciájából. A szóvivő egyúttal elítélte az újságírókat, televíziós stábokat érő inzultusokat.

Fürjes Pál korábbi fideszes polgármester támadta meg a helyi választási bizottság eredménymegállapító határozatát, ennek helyt adva rendelték el a szavazás megismétlését. Az önkormányzati választáson minimális volt a különbség a jobbikos és a fideszes jelölt közt – Janiczak 38,57 százalékkal lett polgármester, míg Fürjes 37,96 százalékkal maradt alul. A fideszes jelölt az M1 péntek reggeli műsorában azt mondta, hogy hét szavazat hiányzik Ózdon az urnákból, ennyi a különbság a választásra jelentkezők és a leadott szavazatok között. Szerinte arra is vannak jelek, hogy a településen láncszavazás történt, emellett hangfelvételekkel, tanúvallomásokkal is rendelkeznek visszaélésekről.

Janiczak Dávid azt írta, szomorúnak tartják, hogy a Fidesz Ózdon sem képes tisztességgel elviselni a vereséget. 

A 27 éves, költői vénával (is) megáldott Janiczakkal nemrég nagyinterjúztunk, itt olvashatja!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik