Belföld

Hazugságokkal szítjuk a hangulatot a Fidesz szerint

A nagyobbik kormánypárt többek közt a Hír24 cikkére reagálva adott ki közleményt, melyben részletezik a székháznál szerdán tartott helyszíni szemle eredményeit.

A vasárnapi internetadó elleni tüntetés után a tömeg egy része a Hősök teréről a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz ment, ahol számítástechnikai eszközökkel dobálták az épületet. Másnap a párt kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté tízmillió forintot meghaladó kárról és harminc betört ablakról számolt be.

Ahogy arról ma beszámoltunk, a 444 birtokába került a károkról szóló igazságügyi szakértői jelentés, eszerint összesen öt ablaküveg és három redőny tört össze.

A cikkre közleménnyel reagált a Fidesz, melyben azt írják, hogy „Több internetes portálon, köztük a 444.hu, a vs.hu, a Hír24, a Magyar Narancs és a hvg.hu oldalakon “álszakértői” jelentésekre hivatkozva hamis híreket gyártottak a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Lendvay utcai székházában vasárnap keletkezett károkkal kapcsolatban”. Hozzáteszik, hogy szerintük a megjelent valótlan állításokkal szemben az igazság az, hogy a vasárnapi erőszakos tüntetők vandalizmusukkal jelentős kárt okoztak.

A biztosító helyszíni szemléje alapján készült kárlistán szerepel, hogy a székház kerítésének egy részét kidöntötték és talapzata is sérült, az erkély korlátját és a külső műemléki homlokzatot megrongálták. A felsorolásban említik, hogy összesen 40, többségében hő- és hangszigetelő fóliával ellátott ablakot törtek be, 6 redőnyt vertek szét, és mint fogalmaznak „a betört ablakok pedig a belső és az informatikai berendezésekben is jelentős kárt okoztak”.

A közlemény végén egy kéréssel fordultak hozzánk, hogy „egy ilyen, politikailag vezényelt és felhergelt tüntetés után hazugságokkal ne szítsák tovább a hangulatot és igyekezzenek megfelelni a tőlük jogosan elvárható követelménynek: a hiteles tájékoztatásnak”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik