Belföld

A DK azt kérdezi Orbántól, tényleg kitiltották-e Lázárt

Egy német nyelvű magyarországi internetes lapban jelent meg lista az Amerikából kitiltott magyarokról. A párt szóvivője azt akarja megtudni, pontos-e a névsor.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz. A Pester Lloyd nevű internetes lap október 19-én azt írta, hogy a hat ember, akinek beutazását az Egyesült Államok megtiltotta, Vida Ildikó NAV-elnök, Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó, Heim Péter Századvég-vezető, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Giró-Szász András korábbi kormányszóvivő.

A DK nem tudja, hogy a lista pontos-e, de feltűnő, hogy az érintettekről nem tudni, kértek-e helyreigazítást vagy indítottak-e pert a lap ellen – mondta Gréczy Zsolt, a párt szóvivője.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Gréczy sajtótájékoztatója után közleményt adott ki, amiben határozottan cáfolják Seszták Miklós kitiltását.

Az MTI emlékeztet, hogy Lázár János múlt hétfőn az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén kijelentette: kormánytagok, államtitkárok, helyettes államtitkárok érintettsége minden kétséget kizáróan cáfolható.

Habony Árpád jogi képviselője október 17-én sajtóközleményben tudatta, hogy a tanácsadót nem tiltották ki az Egyesült Államokból.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán közleményt adott ki, melyben a vezetőik elleni korrupciós vádakat visszautasítják, a beutazási tilalomról azonban nem esett szó.

André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője hétfőn azt mondta, nem politikusokról és kormánytagokról van szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik