Belföld

Internetadó: kedden is utcára vonulnak

internetadó (internetadó)
internetadó (internetadó)

Kedden este hatkor újra a budapesti József nádor térre vonulnak a tüntetők. Tucatnyi vidéki városban, sőt Varsóban is demonstrálnak.

Kedden 18 órakor jár le az az ultimátum, amelyet a vasárnapi tüntetésen szabtak a kormánynak az internetadóra vonatkozó javaslat teljes visszavonására. Ekkorra ismét a József nádor térre várják a szervezők a tiltakozókat, a Facebookon már tizenkétezernél többen jelezték részvételüket a hétfőn meghirdetett eseményen.

A tüntetés költségeit adományokból fedezték, vasárnap több mint másfél millió forint gyűlt össze. Ebből mintegy egymillió forintot költöttek az első demonstrációra, a fennmaradt összeget a keddi tüntetés lebonyolítására fordítják. Facebook-oldalukon a szervezők részletes elszámolást tettek közzé.

Budapesten kívül a vidéki városokban is szerveznek tüntetéseket: kedden fél hattól a kecskeméti Szabadság téren, hat órától Nyíregyházán a Kossuth téren, Pécsen a Széchenyi téren, Kiskunfélegyházán a Petőfi téren, Vácon a Március 15. téren, Szegeden a Victor Hugo utcai Fidesz-iroda előtt, Debrecenben a Kossuth téren, Miskolcon a Városház téren, Varsóban pedig a magyar nagykövetség előtt. Csütörtökön este hat órától Békéscsabán, valamint Szombathelyen hirdettek meg demonstrációt, pénteken Szegeden a Széchenyi téren gyűlnek ismét össze, vasárnap fél hatkor pedig Komlón a Városház téren várják a tiltakozókat.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik