Belföld

Az Európai Néppárt brüsszeli frakcióvezetőjéhez fordul a DK

A kapcsolatfelvételt Kövér László házelnök az Echo TV-ben elhangzott szavai indokolják. Manfred Weber, a Fideszt ismagában foglaló Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.

A levelet Molnár Csaba és Niedermüller Péter, a Demokratiokus Koalíció képviselői jegyzik a DK honlapja szerint. A politikusok az elhíresült Kövér-interjú kijelentéseit idézik, miszerint az euroatlanti világ morális értelemben megrendült, az alapjogok magyarországi helyzetét bíráló Tavares-jelentés támogatói Kádár Jánostól balra állnak, Brüsszel pedig ebben az értelemben Moszkva korábbi politikáját folytatja, és ha ez az EU jövője, akkor Magyarországnak el kell gondolkodnia az Unióból való kihátráláson.

A DK-s képviselők arra kérik Manfred Webert: tegye világossá, hogyan vélekedik az EP legnagyobb képviselőcsoportja az említettekről, és szólaljon föl a magyar demokrácia módszeres lerombolása, továbbá Magyarország Unióból való kiléptetésének szándéka ellen. A levélben egy kérdést is megfogalmaznak: ezek után van helye a Fidesznek az Európai Néppártban?

Ahogyan tegnap mi is megírtuk: Kövér László az Echo Tv vasárnap adásba kerülő beszélgetésében nem csak a fenti kijelentéseket tette, komoly bakit is vétett: szerinte az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere nő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik