Belföld

Rábólintott a Fidesz az internetadó plafonjára

Benyújtotta a párt a parlamentnek azt a módosító indítványt, amelyben javasolják, hogy az adatforgalomra kivetett távközlési adó felső korlátja - hasonlóan a telefonadóhoz - magánszemélyeknél havi 700 forint, üzleti előfizetőknél pedig havi 5 ezer forint legyen - közölte az előterjesztő Rogán Antal hétfőn Budapesten, újságírók előtt.

A Fidesz frakcióvezetője jelezte: javaslatuk egyértelműen kimondja azt is, hogy az adó alanya a szolgáltató, nem pedig az előfizető. “Azt gondoljuk, hogy ezeket az adótételeket a távközlési szolgáltatók saját profitjuk terhére ki tudják fizetni” – hangsúlyozta az MTI szerint.

A politikus emellett elmondta: azt javasolják a kormánynak, hogy a távközlési adó kiterjesztéséből származó bevételeket a jelentős részben európai uniós forrásból megvalósuló, a szélessávú internet kiterjesztésére irányuló program önrészeként használják fel.

Egyúttal kérték a kormányt – folytatta Rogán Antal -, hogy a költségvetési törvényjavaslatban a távközlési adó kiterjesztéséből csak annyi bevétellel kalkuláljanak, amennyit a felső korlát lehetővé tesz.

Kérdésre hozzátette, “teljes egészében kacsa” az a hír, hogy a rendvédelmi dolgozók fizetésemelésére menne az internetadóból származó bevétel. Rogán Antal tájékoztatása szerint az adótörvény-javaslatról november 18-án dönthet az Országgyűlés.

Az internetadó elleni vasárnapi tüntetés lezárása után a Fidesz-székháznál történt rendbontásra utalva a kormánypárti frakcióvezető azt mondta: az erőszak és a vandalizmus elfogadhatatlan. “Az erőszakért és a vandalizmusért azok is felelősséget viselnek, akik a demonstrációt szervezték” – hangsúlyozta, majd úgy fogalmazott, hogy “a civil szervezetek hátára politikusok kapaszkodtak fel”. Megjegyezte, a szervezők “effektíve kötődnek az MSZP-hez, annak VIII. kerületi szervezetéhez”.

 

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik