Belföld

Együtt-PM: miért nem védték meg a székházat?

A pártszövetség elítélte a tüntetés után történteket. Azt viszont nem értik, hogy miért nem akadályozták meg a rendőrök a rongálást.

Az Együtt-PM elkötelezett demokraták közösségeként egyetért minden olyan demonstrációval, mely békésen zajlik, célja az igazságtalanság megakadályozása, és az az elleni tiltakozás. Így a tegnapi, az internetadó bevezetése elleni civil demonstráció célját támogattuk – írják a közleményükben.

Hozzáteszik, hogy megértik a nép felháborodását és haragját a kormánnyal szemben, de az erőszak szerintük nem lehet megoldás. Kiemelték, hogy elutasítják az erőszak minden formáját, azt is, ami tegnap este – a békés tüntetést követően – a Fidesz székházánál történt.

Az Együtt-PM összehívná a Nemzetbiztonsági Bizottság rendkívüli ülést, hogy kiderítse, miért nem tudta megakadályozni a történteket a rendőrség, miként lehet, hogy nem volt információjuk arról, hogy mi készül.

A pártszövetség a tüntetést kiváltó internetadó kapcsán hangsúlyozza, hogy továbbra is elfogadhatatlannak tartják azt. Mint írják, az internet a mai világban közműnek számít, ott kell lennie minden háztartásban, ezért az államnak ezt nem adókkal hátráltatni, hanem éppen élénkítenie kellene. 

Kitértek arra is, hogy módosító javaslatot adnak be a parlamentben, és a további demonstrációkat is támogatni fogják.
Az ellenzéki párt odaszólt a Fidesznek is, vasárnap esti közleményükre reagálva azt írták: a kormánypárt számára a társadalmi párbeszéd semmit sem jelent. Az internet megadóztatása a korábbi fideszes álláspont ellentéte, nem volt se a párton belül, se a frakcióval, de pláne a választópolgárokkal semmiféle egyeztetés – hangsúlyozták.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik