Belföld

Megdöbbentette a Fideszt a tüntetés

Döbbenettel tapasztaltuk, hogy az esti demonstráció vandalizmusba torkollott. Türelemmel és barátsággal hallgatják meg az ellenvéleményt, de az erőszak elfogadhatatlan – írta közleményében a kormánypárti frakció.

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség barátsággal és türelemmel hallgatja meg azokat, akiknek bármilyen kérdésben ellenvéleményük van. Nyitottak vagyunk az érvekre, készen állunk arra, hogy a távközlési adókról szóló törvényjavaslathoz módosító indítványt nyújtsunk be. Javasoljuk egy adófizetési felső korlát bevezetését, ami az adó mértékét 700 forintban maximalizálja, valamint azt, hogy az adatforgalomra kiterjesztett adót a távközlési szolgáltató cégek fizessék, ne az előfizetők, ne a magánszemélyek – írják.

Az erőszak viszont teljes mértékben elfogadhatatlan. Döbbenettel tapasztaltuk, hogy az esti demonstráció vandalizmusba torkollott. Az erőszak semmire nem lehet megoldás, nem vandalizmusra, hanem békés párbeszédre van szükség.

Az internetadó ellen vasárnap este hatkor kezdődött békés tüntetés a József nádor téren. Az óriási tömeg a Hősök terére vonult, itt a demonstráció véget is ért. Ám egy csoport a Lendvai utcába, a Fidesz székháza elé vonult, szeméttel dobálta meg az épületet, több alak betört. Az események élőben itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik