Belföld

Szembeszállt a „szabadkőművesekkel” az érpataki polgármester

Érvénytelenítették a választást, Orosz Mihály Zoltán szerint „szabadkőműves lakájok” szabotálták a helyiek akaratát. Budapestre ment tiltakozni.

A Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai székházához vonult csütörtökön este Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester, miután érvénytelenítették az önkormányzati választás eredményét a településen.

 Fotó: Hír24 / Neményi Márton

Orosz elmondta, hogy hazugságnak tartja azt, hogy érvénytelen a választás. Szerinte a vádakat, így például azt, hogy szavazók kezéből a polgármester delegáltja kivette a tollat és ő húzta be az ikszet, romboló szándékú helyi cigány vezetők terjesztik. Oroszék a döntést megfellebbezték, ám ezt a helyi választási iroda kifogássá minősítette, ami a polgármester szerint a jogállamiságot sérti. A kifogással a Nemzeti Választási Irodához küldték őket, ahol újra fellebbezéssé nyilvánították és a Debreceni Ítélőtáblához küldték őket, az viszont elutasította a beadványt, mert nem volt jogi képviselőjük. Oroszék alkotmányjogi eljárást fontolgatnak.

A Nemzeti Választási Iroda székházánál Orosz Mihály Zoltán elmondta: ha Magyarországon a „szabadkőműves lakájok” elszabotálhatják a választók akaratát, akkor lehúzhatja a rolót a jogállamiság és el kell gondolkodni azon, hogy hogyan hozzák az emberek tudomására a szabadkőműves tevékenykedést. Elmondta, hogy ha nem sikerül elérni céljukat, akkor újabb performanszra lehet tőle számítani.

 Fotó: Hír24 / Neményi Márton

Az eseményről tudósító riportereket Orosz emberei végig kamerával rögzítették. Az újságíróktól az esemény előtt a polgármester megkérdezte, hogy ők, „akik a pesti villákban verik a klaviatúrát”, azok hogy jönnek ahhoz, hogy felette ítélkezzenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik