Belföld

A KDNP a halálos ítélet visszavonását követeli

Felszólítják a nemzetközi szervezeteket és a külügyminisztériumot, hogy tegyenek meg mindent annak a keresztény nőnek a megmentéséért, akit Pakisztánban istenkáromlásért ítéltek halálra.

Vejkey Imre, a párt politikusa sajtótájékoztatón kérte: ne engedjen senki annak, hogy a gyűlölet és a kirekesztés ártatlanok életét fenyegesse. Arra szólított fel, hogy mindenki álljon ki az üldözöttekért, a szélsőségeseket szólítsák fel az erőszak azonnali leállítására, a keresztények elleni támadások beszüntetésére. „Példátlan, hogy napjainkban öt üldözött közül négy keresztény” – mondta Vejkey.

A kereszténydemokrata politikus felidézte, hogy a közelmúltban egy szudáni nő és magzata életét sikerült megmenteni a halálos ítélettől. Emlékeztetett, hogy a KDNP minden üldözöttel szolidáris, ezért gyújtottak mécsest a közelmúltban a Bazilikánál.

A pakisztáni nőt, akiért most kiáll a párt, 2010 novemberében marasztalták el. Az ötgyermekes anyát azzal vádolták muzulmán munkatársnői, hogy tiszteletlenül beszélt Mohamed prófétáról, amit az ottani törvények halállal büntetnek. Az 50 év körüli nő egyik ügyvédje elmondta, hogy a felsőbíróságnál fellebbeztek, az azonban elutasította a beadványt. Az ítéletről a Hír24 híradója is beszámolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik