Belföld

Zombor terheket venne le a háziorvosok nyakából

Az egészségügyért felelős államtitkár olyan jövedelmi rendszert kíván kialakítani, amelyben már megéri háziorvosnak lenni, így az üres helyeket is betölthetik majd.

Az egészségügyi rendszer átalakítása keretében a kormány lehetőséget ad arra, hogy a jövőben a más szakvizsgával is rendelkező háziorvosok a választott szakterületükön is dolgozhassanak. Ezt jelenleg nem finanszírozzák – tette hozzá. Elmondása szerint az állam az ehhez szükséges eszközök, berendezések beszerzését is támogatja majd – mondta Zombor Gábor az M1 Ma reggel című műsorában.

Emellett egy olyan jövedelmi rendszert alakítanak ki, amelyben már megéri és biztonságot jelent háziorvosként dolgozni – folytatta az államtitkár. Céljuk, hogy a háziorvosoknak az úgynevezett kártyapénzből a fizetésükön kívül ne kelljen más költségeket – így a rezsit, az alkalmazottak bérét – is fedezniük, azokat az önkormányzat, illetve ha az nem képes rá, akkor az állam átvállalja – tette hozzá.

Zombor Gábor kitért arra, hogy a kormány támogat minden, a háziorvosokkal történt egyeztetésekkor felmerült igényt. “Reményeink szerint meg tudjuk oldani” azt is – mondta -, hogy ne kelljen iparűzési adót fizetniük, ami régi kívánságuk – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik