Belföld

Nagyot bukhat a zsidózó, cigányozó keceli polgármester

A Fidesz helyi vezetői a pártból való kizárása mellett azt is szeretnék elérni, hogy Haszilló Ferenc mondjon le polgármesteri mandátumáról, mert „emberi méltóságot durván sértő, társadalmi csoportokat kirekesztő és megalázó mondatai nem méltóak egy polgármesterhez".

Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke, valamint Kerényi János regionális igazgató közleménye hivatkozik arra, hogy hétfőn nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen Haszilló Ferenc, Kecel újraválasztott Fidesz-KDNP-s polgármestere egy újságíróval beszélget.

14 szavazattal nyert

“A leközölt hangfelvételen elhangzó, emberi méltóságot durván sértő, társadalmi csoportokat kirekesztő és megalázó mondatok nem méltóak egy polgármesterhez és a Fidesz Magyar Polgári Szövetséghez. Ezért kezdeményezzük Haszilló Ferencnek a Fideszből történő kizárását és egyúttal felkérjük polgármester urat, hogy a megszerzett mandátumáról azonnali hatállyal mondjon le” – olvasható a közleményben.

Haszilló Ferencet az október 12-ei önkormányzati választáson harmadszorra, mindössze 14 szavazat különbséggel választották meg Kecel polgármesterének.

Tarkón lőne 5-6 embert

A magyarnarancs.hu írta meg először, hogy egy a birtokába került, még 2012-ben készült hangfelvétel szerint a polgármester kivégzésekről beszél, zsidózik és cigányozik.

A portálnak a helyi média egyik korábbi munkatársa azt állította, Haszilló hallható a felvételen, amit szerinte egy véletlenül bekapcsolva maradt mikrofon rögzített egy interjú után.

A kiszivárgott felvételen Haszilló Ferenc folyamatosan rasszista módon beszél, azt mondja, szerinte a kétharmados többségnek vissza kellene állítania a halálbüntetést, mert ő nemzetárulás miatt kivégezne öt-hat embert, méghozzá tarkón lövéssel. Beszél arról is, szerinte nagyon sok dologban igaza van a Jobbiknak, a Fidesz háromnegyedét pedig kitenné a pártból.

Az MTI próbálta elérni a polgármestert, de a mobiltelefonja ki van kapcsolva. A keceli polgármesteri hivatalban azt a tájékoztatást adták, hogy Haszilló Ferenc hétfőn szabadságot vett ki, ők sem érik el.

MSZP: takarodjon a polgármester!

Az MSZP szerint Haszilló Ferencnek “el kell takarodnia” a közéletből, miután a nyilvánosságra került hangfelvétel szerint “zsidózott, cigányozott és arról beszélt, hogy egyes politikusokat tarkón kellene lőni”. Király József, az MSZP Bács-Kiskun megyei elnöke megdöbbentőnek és felháborítónak minősítette a történteket, de azt is, hogy bár a mintegy két éve rögzített hangfelvétel két napja jelent meg a helyi médiában, a Fidesz politikusai, köztük Orbán Viktor nem szólalt meg az ügyben.  
   

Ha a miniszterelnök-pártelnök néma marad, és nem távolítja el Haszilló Ferencet a közéletből, az arra vall, hogy semmi baja sincs ezekkel a nézetekkel – tette hozzá. 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik