Belföld

Korrupciós botrány: Szanyi az unióhoz fordult

Szanyi Tibor  a nemrégiben kippattant korrupciós botrány kapcsán azt szeretné megtudni az unió illetékeseitől, hogy mit tesznek, mit tehetnek hasonló esetben. Szóba került Orbán Viktor lemondása is.

Az Európai Bizottságnak címzett közleményt juttatott el az MSZP Európai Parlamenti Frakciója az MTI-hez. A napok óta tartó kitiltási ügy rövid összefoglalása után a közlemény Szanyi Tibort idézi, aki szerint „Egy ilyen, a magyar kormány tekintélyét súlyosan aláásó botrány esetén a miniszterelnöknek is illik megfontolnia a lemondása lehetőségét.”

A szocialisták állítják: egy ilyen botrány kihathat az egész Unió és az USA közötti kapcsolatokra, ezért Szanyi nekiszegezte a kérdést a Bizottságnak: mit tesznek azért, hogy a kapcsolat ne romoljon? Szanyi megtudakolta azt is, mit tehet a bizottság azokban az esetekben, amikor egy tagállam megfelelő hatóságai nem teszik meg a szükséges intézkedéseket a korrupció elleni harc kapcsán, illetve, hogy az Európai Bizottság tervezi-e megvizsgálni a konkrét esetet, tesz-e konkrét lépéseket – indololt esetben akár együttműködbe az Egyesült Államokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik