Belföld

A tűcsereprogram leállításával megszaporodtak az eldobott tűk a nyolcban

Kocsis Mátéék azzal indítottak hadjáratot a Kék Pont ellen, hogy a kerületbe vonzza a drogosokat. Mióta elüldözték a szervezetet, egyre többen lövik magukat az utcán és több az eldobált tű.

A Cink azt írja: az utóbbi két hónapban, mióta leállították a tűcsereprogramot és a hozzá kapcsolódó fecskendőbegyűjtést, jóval több droghasználattal kapcsolatos jelenséget lehet látni az utcán, mint azelőtt bármikor.

A Cink szerzője arra is kitér, hogy az elmúlt évtizedben nem fordult elő olyasmi, mint szombaton, amikor házuk bejárata előtt két drogfüggő intravénásan lőtte magát, a bejáratnál pedig azóta is ott hevernek a potenciálisan HIV és Hepatitis-vírussal fertőzött tűk.

Januárban Kocsis Mátéék épp azzal tiltakoztak a Kék Pont tevékenysége ellen, hogy a tűcsereprogram „valójában tűosztogatás”. Plakátjaikon azt is írták, hogy aki egyetért azzal, hogy a vérrel szennyezett, fertőzött drogos tűk helye nem az utcákon van, az mutassa meg velük együtt, hogy visszafoglalják a kerületet a drogosoktól és a dílerektől.

Ehhez képest – ahogy azt előre sejteni lehetett – a Kék Pont tevékenységének megszűntével a józsefvárosi drogprobléma az utcára zúdult, szakértő segítség és a fertőzésveszély elhárítása nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik