Belföld

Újraszámolás után nevető harmadik Látrányban

Az önkormányzati választáson leadott szavazatok újraszámolása a Somogy megyei Látrányban nem a mandátumot eredetileg elnyert vagy az első eredményt megtámadó képviselőjelöltnek, hanem egy harmadik indulónak kedvezett – közölte a megyei választási iroda vezetője szombaton az MTI-vel.

Vörös Tamás főjegyző tájékoztatása szerint egy a függetlenekből álló hattagú testületből kiesett, ugyancsak függetlenként induló jelölt egyetlen szavazatnyi különbség miatt a voksok újraszámolását kérte, ám annak eredménye mégsem juttatta be a testületbe.

Az előzőekhez képest ugyanis az egyik jelöltnek 36 vokssal többet számoltak össze a két szavazókörben, aminek alapján sem az, aki ellen fellebbeztek, sem pedig a szavazatok újraszámolását kérő jelölt nem került be a testületbe, a többletszavazatokkal egy harmadik, szintén független jelölt győzött.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a somogyi településen 15 képviselőjelölt indult a vasárnapi helyhatósági választáson: 13 függetlenként, egy a Lungo Drom, egy pedig a Jobbik jelöltjeként. Közülük ketten – egy független és a Jobbik jelöltje – a polgármesteri tisztségre is pályáztak. Előbbi a szavazatok újraszámolását követően a képviselő-testületből kiesett jelölt.   

A polgármester-választást Kelemen Ferenc (független) nyerte meg a szavazatok 58,18 százalékával. Csima Alfréd János (független) a voksok 41,82 százalékát szerezte meg, míg Móritz János, a Jobbik polgármesterjelöltje nem kapott szavazatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik