Belföld

Karácsony nekiment a Városliget átszabásának

Már mint polgármester írta alá az Együtt PM jelöltje azt a közleményét, amelyben leírja, hogy a Nemzetközi Építész Szövetség alelnökéhez fordul "a Városliget megmentése érdekében".

Karácsony Gergely felhívta a figyelmet az ország első közparkjába tervezett múzeumi negyed problémáira, a többi közt arra, hogy a múzeumok számára más terület is rendelkezésre állna, ahol barnamezős beruházás keretében lehetne fejleszteni az adott városrészt.

Karácsony Gergely bízik abban, hogy a nemzetközi építész szakma számára is fontos, hogy zöldfelületet nem veszélyeztetve, a helyben lakó állampolgárok egyetértésével zajló projektekben vegyenek részt.

Emlékeztetett: a Városliget Zugló korábbi, fideszes polgármestere, Papcsák Ferenc által benyújtott törvényjavaslat alapján válhat építési területté, aki – közleménye szerint – a területet a kerület lakossága véleményének megkérdezése nélkül adta át egy állami vagyonkezelő cégnek, “azzal sem törődve, hogy a beruházással nőni fog a Városliget beépítettsége”.

“A kormánytöbbség az elképzelést annak ellenére hagyta jóvá, hogy a budapestiek jelentős része ellenzi a Városliget beépítését, és a hazai építész szakma is komolyan vitatja a projekt létjogosultságát” – írta közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik