Belföld

Rasszista vicceket posztolt, vezető lett a köztévében

Siklósi Beatrix (Siklósi Beatrix)
Siklósi Beatrix (Siklósi Beatrix)

Két napja Siklósi Beatrix vezeti a Vallási, Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek főszerkesztőségét. A rasszista vicceket, kurucinfós „cikkeket" megosztó Siklósit Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója nevezte ki.

Empátiát és elfogadást igénylő pozíciót kapott Siklósi Beatrix – értesült a klubradio.hu. Friss pozíciójában a vallási és a nemzetiségi, külhoni területek tartoznak majd alá, ez már csak azért is érdekes, mert 2003-ban szélsőséges hangvétele miatt szüntették meg az Éjjeli Menedék című műsort, melyet épp Siklósi szerkesztett.

Holokauszttagadó a köztévében

Ahogyan akkor megírtuk: a köztévé azt nehezményezte, hogy a műsor készítői egy MIÉP-es rendezvényen készült felvételben teret adtak a hazánkba látogató, radikálisan szélsőjobboldali nézeteiről ismert angol történész, David Irving 1956-os magyar forradalommal kapcsolatban vallott nézeteinek. Az anyagban Irving szerint „a felkelés első két napja antiszemita pogrom volt”, illetve a forradalmat az általuk „zsidókormánynak” tekintett magyar kormány ellen a munkásság robbantotta ki, amíg az értelmiség csak később kapcsolódott a folyamatba.

A klubradio.hu szerint Siklósi Beatrix korábban rasszista vicceket, a szélsőjobboldali nézeteiről ismert kuruc.info „cikkeit” is posztolt már közösségi oldalán, ahol Horthy Miklós születésnapjáról is megemlékezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik