Belföld

Brüsszelben is kiállna a kormány a reklámadóért

Így reagált arra a kormányszóvivő, hogy az RTL-csoport panaszt nyújtott be az Európai Bizottságnál.

Kurucz Éva kormányszóvivő szerint a reklámadó ügye „közteherviselési kérdés”. A kabinet meg fogja védeni a reklámadót, ahogy megvédte a bankadót és a rezsicsökkentést is – közölte, hozzátéve, hogy nem ez az első eset, amikor gazdasági szereplők nyomást akarnak gyakorolni a kormányra.

Kurucz Éva kijelentette, hogy a kormány kitart amellett, hogy minden gazdasági szereplőnek „arányosan” ki kell venni részét a közteherviselésből és a reklámadó is olyan adónem, mely a „reklámbevétellel arányosan” növekszik. Hozzátette, hogy az RTL csak egy a reklámadó hatálya alá eső több száz vállalkozásnak.

Az RTL Klub a kormányszóvivő által elmondottakkal szemben arra panaszkodik, hogy miközben a magyar hirdetési piacon 13,5 százalékos a részesedése, neki kell befizetni az összes magyarországi reklámadó-kiadás több mint ötven százalékát. A magyar médiában mindössze az RTL Klubnak van olyan nagyságrendű árbevétele, melyre a kormány a legmagasabb, 40 százalékos adót vetette ki – idézte az RTL luxemburgi központjának szóvivőjét, Andreas Meiert a Népszabadság

Ajánlott videó

Olvasói sztorik