Belföld

Villámcsapás, özönvíz – megmondtuk előre…

Elázott Szekszárd és környéke a reggeli és délelőtti esők után, a tűzoltóknak számos helyre kellett kiszállniuk. Somogyban villámcsapás miatt kórházba került egy hattagú család.

Mintegy 30 milliméternyi eső esett a tolnai megyeszékhelyen és a környező településeken. „Bonyhádon egy épület alagsorában gyűlt össze 1-1,5 méter magasságú víz, ami jelentős értékű tárgyakat veszélyeztet. Nagymányokon egy fa dőlt meg veszélyesen az esőzés nyomán, a gyalogosokra jelent veszélyt. Szekszárdon a Tartsay Vilmos utca egyik házának pincéjébe ömlik be az esővíz” – írja a teol.hu.Az érintett településeken tűzoltók dolgoznak a károk helyreállításán.

Somogyszilben egy férfi, a felesége és a menyük éppen óvodába vitték a három gyereket, amikor melléjük csapott egy villám – erről az esetről a Sonline számolt be. A család tagjai fejfájásra és fülzúgásra panaszkodtak, megfigyelésre kórházba szállították őket. A faluban a villámcsapás következtében a villany- és a telefonvezetékek is leszakadtak, károk keletkeztek az óvoda épületében.

Hajnali hírünkben megírtuk, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat vihar és felhőszakadás miatt figyelmeztetést adott ki az ország számos megyéjére. Riasztások vannak érvényben csütörtökre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik