Belföld

Recsken újra kell szavazni

A recski helyi választási bizottság (hvb) keddi – nem jogerős – határozata szerint meg kell ismételni a település 3-as szavazókörében a polgármester- és az egyéni listás önkormányzati képviselő-választást – tájékoztatta a település jegyzője, a helyi választási iroda vezetője szerdán az MTI-t.

Varró Gyuláné elmondta: kampánycsendsértés, illetve a választási alapelvek megsértése miatt hétfőn kifogást nyújtott be a hvb-hez Dudás Tamás, aki a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje volt a településen.

A hvb megállapította, hogy a 3-as szavazókörhöz tartozó Gesztenyés idősek otthonában tartott mozgóurnás szavazás során a szavazóhelyiség előterében az egyik független polgármesterjelölt és hat képviselőjelölt nevét tartalmazó szórólaphoz juthattak az otthon egyik alkalmazottjától a választók, és ennek alapján adták le a szavazatukat.

Varró Gyuláné hozzátette: az otthonban szavazó 17 ember által leadott voksok többségét a szórólapon szereplő jelöltek kapták. A hvb helyt adott a kifogásnak, amely szerint a választói akarat befolyásolására alkalmas kampánycsendsértés történt.

A hvb határozata ellen három napon belül lehet fellebbezéssel élni a Heves megyei területi választási bizottságnál – mondta a helyi választási iroda vezetője.

Dudás Tamás hét szavazattal maradt alul vasárnap a Jobbik jelöltjével, Nagy Sándorral szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik