Belföld

Katonai konvoj lassíthatja az autópálya forgalmát

Csütörtökön kilenckor indul a katonai konvoj, majd délben csatlakoznak a katasztrófavédelmi járművek. A gyakorlat után délután térnek vissza a hajdúhadházi bázisra.

A BM OKF HUNOR mentőcsoportja és a Magyar Honvédség MH 5/24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalja közös gyakorlatot tart csütörtökön – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán az MTI-vel.

Budapestről reggel 9 órakor indul a HUNOR mentőcsoport, amelyhez az M35 autópálya Józsai pihenőhelyén csatlakozik a Hajdúhadházról délben induló katonai egység. A 24 járműből álló konvoj együtt folytatja útját Nagyhegyesen át a katasztrófavédelem hajdúszoboszlói kiképzőbázisáig. A katonai járművek délután fél 5-kor, ugyancsak Nagyhegyesen át indulnak vissza a hajdúszoboszlói sportrepülőtérről Hajdúhadházra.

A rendőri felvezetéssel közlekedő menetoszlopban a katasztrófavédelem járművei mellett több páncélozott csapatszállító, katonai mentő és katonai terepjáró is lesz.

Az OKF az M0, az M31, az M3, az M35 autópályán és a 33., a 354., a 3321. számú úton közlekedők fokozott figyelmét és türelmét kéri, és azt is, hogy kellő óvatossággal közelítsék meg a konvojt, ezzel is segítve annak biztonságos és folyamatos haladását – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik