Belföld

Vona bemutatta a Jobbik új sztárját

„Vigyázó szemetek Ózdra vessétek” – Vona Gábor konferálta fel így Ózd új, mindössze huszonhét éves polgármesterét.

 
Fotó: Neményi Márton

„Vigyázó szemetek Ózdra vessétek” – Vona Gábor konferálta fel így Ózd új, mindössze huszonhét éves polgármesterét, Janiczak Dávidot ma délben, a városban tartott „bemutató sajtótájékoztatón”.

Vona történelmi győzelemként értékelte a jobbikos sikert, és kiemelte, hogy ez a legnagyobb létszámú település (Ózdot harmincháromezren lakják), ahol a Jobbik adja a városvezetőt.

„Határozott vezető, de érző ember is.” Ezt Janiczakra mondta Vona, arra utalva, hogy az új polgármester számos verset publikált az utóbbi években.

A városi képviselőtestületben fideszes többség van, és az előzetes nyilatkozatok valószínűsítik, hogy a narancsosok igyekeznek majd megbuktatni Janiczakot – erre törvényesen leghamarabb hat hónap múlva lesz lehetőségük. Vona erre azt mondja: „Kérem a fideszeseket, fogadják el, hogy a város új szövetségi kapitányt választott. Mi végre nem kampányolni szeretnénk, hanem dolgozni.”

Janiczak arról számolt be a sajtótájékoztatón, hogy „az emberek felemeltek, megölelgettek, megpuszilgattak”. A politikus a napokban veszi át hivatalát fideszes elődjétől, Fürjes Páltól. „Üzenem az ózdiaknak, fél-egy éven belül pozitívan változik a közbiztonság, addig is kitartást kívánok mindenkinek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik