Belföld

Rátámadtak Gyurcsány Ferencre Csepelen

Megpróbált rátámadni egy ember Gyurcsány Ferenc független országgyűlési képviselőre, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökére szombat délelőtt Budapesten, a csepeli piacon – tájékoztatta Molnár Csaba, az ellenzéki párt alelnöke és európai parlamenti képviselője az MTI-t.

Molnár Csaba elmondta: Csepelen, ahol kampányt tartottak, a piac területén egy ember felemelt ököllel, értelmetlenül kiabálva közelített Gyurcsány Ferenc felé, és megpróbálta megütni a párt elnökét. Gyurcsány Ferenc biztonsági emberek nélkül járja az országot, így a körülötte állók fogták le a férfit. A piac biztonsági őrei kihívták a rendőröket, és átadták nekik a támadót.

A DK alelnöke azt mondta: a rendőri intézkedés jelenleg is tart. Kérdésre válaszolva azt mondta, feljelentést tesznek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére azt közölte: a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 9 óra 40 perckor érkezett bejelentés szerint a Budapest XXI. kerületében a Deák téri piacon verekedés történt. A rendőrség vizsgálja a történteket, mellyel kapcsolatban a rendőrségre feljelentés nem érkezett, a rendőrségnek magánindítvány előterjesztéséről nincs tudomása – tették hozzá.

Frissítés:

Wirsching Viktória, a DK kommunikációs igazgatója a Hír24-nek elmondta: felháborítónak tartja, hogy az eseményen jelen volt Ábel Attila, Csepel fideszes alpolgármestere, aki végignézte az eseményeket és segítségnyújtás vagy a rendőrség értesítése helyett telefonjával fotózta az incidenst.

Megkerestük Ábel Attilát is, aki úgy látta: egy férfi leköpte a volt miniszterelnököt, Gyurcsány pedig védekezés gyanánt reflexből tarkón vágta támadóját. Azt mondta: mire a közelbe ért, már 4-5 ember fogta a támadót, ezért nem érezte szükségét, hogy sokadikként beszálljon. Állítása szerint egyetlen fotót készített a dulakodás után, amikor már a rendőröket várták. Ábel Attila közölte: elítéli az inzultust, és “személy szerint megérti” Gyurcsány Ferencet, amiért fizikai erővel próbálta elhárítani azt.

2. Frissítés

Ábel később az MTI-nek adott nyilatkozatában már arra is emlékezett, hogy “a két oldalról lefogott férfit ezek után Molnár Csaba, az ellenzéki párt alelnöke térddel lágyékon rúgta”. Elmondta azt is, hogy  a férfi, aki leköpte Gyurcsány Ferencet, nagyon messze áll a nézeteiktől, és korábban számos alkalommal ment oda a Fidesz önkénteseihez is vitatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik