Belföld

Orbánnal zaboláztatnák meg Kósát

Kósa Lajos kamatostul fizesse vissza azt az 1,7 millió forintot, amivel megkárosította a magyar családokat – követeli az ellenzéki szövetség, amely szerint a politikus ennyi pénzt vett fel jogosulatlanul a vidéki képviselőknek járó szállásköltség-térítésként.

Az Együtt-PM felháborítónak tartja az esetet, és minden lehetséges jogi eszközzel fellép ellene. Korábban vagyonnyilatkozati eljárást, vagyongyarapodási vizsgálatot kezdeményezett több fideszes, KDNP-s politikus ellen. A szövetség szerint Kósán kívül Szijjártó Péterről, Semjén Zsoltról, Varga Mihályról és Rogán Antalról is kiderült: a bevallottnál nagyobb a vagyonuk, ami az elmúlt években „sok esetben megmagyarázhatatlanul növekedett”.

Az Együtt-PM országgyűlési képviselői kezdeményezik, hogy az adóhivatalnak legyen kötelező vagyongyarapodási vizsgálatot indítani bármely kormánytag vagy képviselő ellen, ha azt a parlament egyötöde indítványozza. A szövetség felhívja továbbá a miniszterelnököt, „fékezze meg túlságosan mohóvá vált embereit, tegyen rendet a házuk táján”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik