Belföld

Házi őrizetben marad Simon Gábor

Bissau-guineai útlevéllel, vagyonnyilatkozatban nem szereplő pénzekkel számoltatják el a szocialisták egykori elnökhelyettesét.

Márciusban vették őrizetbe Simon Gábort, miután a főügyészség felderítette, hogy hamis bissau-guineai útlevelet szerzett, az okmány felhasználásával pedig egy magyar bankban nyitott számlán 250 ezer eurót helyeztek el, ez az összeg azonban kimaradt vagyonnyilatkozatából – írta a Magyar nemzet. Korábban a lap arról számolt be, hogy Simon egy osztrák bankban 240 millió forint értékű eurót és dollárt helyezett el, melyet képviselői vagyonnyilatkozatában nem tüntetett fel. A pénzintézetnek sajátjaként nyilatkozott a vagyonról, gyanúsítottként viszont azt vallotta, hogy csak vagyonkezelés céljából került hozzá, de eredetéről nem beszélt.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság három hónappal hosszabbította meg Simon Gábor házi őrizetét. A politikus ügyvédje fellebbezett, így a törvényszék dönthet jogerősen a házi őrizetről. A bíró a szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére hivatkozva rendelkezett a hosszabbításról. A rendőrség nyomkövető jeladóval ellenőrzi, hogy Simon betartja-e a házi őrizet szabályait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik