Belföld

Megérkezett az októberi nyár

A ködfoltok és a pára feloszlása után derűs idő ígérkezik akár 26 fokos hőmérséklettel, és úgy tűnik, hogy a választás napján sem lesz okunk panaszra.

Csütörtökön az éjszaka képződött ködfoltok és az alacsonyszintű felhőzet kiterjedése napközben fokozatosan csökken, legtovább az Északi-középhegység területén maradhat meg ez a felhőzet. Az ország legnagyobb részén többnyire derült vagy fátyolfelhős, napos idő valószínű, csapadék nélkül. A délkeleti, déli szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon olykor meg is erősödik.

A hőmérséklet délután általában 21, 26 fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon ennél hűvösebb lesz. Késő este 13, 18 fok valószínű.

Pénteken az éjszaka képződő ködfoltok megszűnése után többnyire gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nélkül. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödhet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

Szombaton többnyire gyengén felhős, napos idő várható. Az éjszaka képződő köd fokozatosan feloszlik. Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

Vasárnap a reggeli pára- és ködfoltok feloszlása után többnyire napos idő várható. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik