Belföld

Borul minden a közmédiánál

Sajtóhírek szerint összevonnák a Duna Tévét és a Magyar Televíziót, megszüntetnék a sportszerkesztőséget. Az MTVA utóbbit cáfolta.

A Népszava információját a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nem kommentálta, de a lap közmédiás forrásai szerint nagy a bizonytalanság, minden „felsőbb szinteken” dől el. Az átszervezés oka a takarékosság, a jövőben lényegében egy cég gyártaná, gyártatná, szerkesztené a műsort.

Ez leépítésekkel is járhat, amely mértékéről ellentmondóak az információk. A távirati iroda erősödhet, de a köztévé és a távirati iroda működését ismerő névtelen forrás utalt arra, hogy az MTI és az MTVA vezetőinek (Gazsó L. Ferenc, Szabó László Zsolt) alig van ráhatásuk a folyamatokra, amelyek az intézmények strukturális változásait érintik. A dolgozók a vasárnapi választások után számítanak komoly változásokra. A Népszava a Miniszterelnökséget is kérdezte, milyen terveik vannak a közmédiával, de ott telefonon annyit közöltek, “sajnálják”, nem tudnak segíteni, az MTVA-hoz irányították a lapot.

Az Index szerint megszűnik a sportszerkesztőség, amit már közöltek is a munkatársakkal. A rovat várhatóan beolvad a hírszerkesztőségbe. A munkatársak egy részétől valószínűleg elköszönnek. A többséget nehezen lehet kirúgni, mivel élő szerződésük van. Őket vélhetően átcsoportosítják a közvetítésekhez és magazinos anyagokhoz, a Híradóhoz. Az Index is kereste az MTVA sajtóosztályát, hiába.

Később ugyanakkor az MTI kapott egy közleményt, amely szerint valótlanságot közölt az Index. Az MTVA közölte, hogy a sportszerkesztőség nem szűnik meg, elbocsátásokról sincs szó. “Amennyiben az Index megvárta volna az MTVA felé intézett kérdéseire a választ, elkerülhette volna azt a felettébb fölösleges és megerőltető munkát, amit az álhír kitalálása igényelt a részéről”.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik