Belföld

Vona szerint ők viszik Törökszentmiklóst

Az esélytelenek nyugalma helyett az esélyesek izgalmával várja a Jobbik a vasárnapi önkormányzati választást Törökszentmiklóson – mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerdán a Szolnokhoz közeli, alföldi kisváros főterén tartott sajtótájékoztatón.

Nem záródnak el a csapok

“Harapni lehet a levegőben a változásra való igényt” – fogalmazott a politikus a piacon, szimpatizánsok körében szerzett tapasztalatai alapján; ez az esemény szerinte előbb lakossági fórummá, majd a végére valóságos “erődemonstrációvá” alakult át.

Vona Gábor kijelentette: tiszta lelkiismerettel állnak jelöltjeik a választók elé, miután tisztességes programmal tisztességes kampányt folytattak, most már a törökszentmiklósiakon a sor, hogy eldöntsék, kinek adnak bizalmat a következő öt évre.
A Jobbik elnöke kitért arra: országszerte érzékelhető a riadalomkeltés, miszerint ha nem kormánypárti polgármester győz a választáson, akkor “elzáródnak a csapok”, nem lesz forrás a fejlesztésre.

Ez szerinte több szempontból sem igaz, mert a települések működtetéséhez normatív támogatások járnak, azon kívül vannak saját bevételek is. Emellett a “beruházók nem hülyék, nem azt keresik, hogy hol van Fidesz-logó a város elején, hanem azt (…), hol van tisztességes polgármester és beruházóbarát környezet” – hangsúlyozta.

Tiszavasvári és Gyöngyöspata példa lehet

“Tudnék sok olyan példát mondani, ahol a kormánypárti polgármester képtelen a város fejlesztésére, meg olyat is, ahol az ellenzéki elöljáró nagyon is képes rá” – tette hozzá a Jobbik elnöke, aki azt mondta: két jobbikos település, Tiszavasvári és Gyöngyöspata a beruházások során nagy sikerrel teljesített.

Vona Gábor közölte, jelöltjeik nem egy szűk érdekcsoportért, pártért dolgoznak. Úgy fogalmazott: “Bár jobbikos csapatként állunk itt, mindannyian tudják, hogy a polgármesterjelöltünk és a képviselőjelöltjeink egy része nem tagja a pártnak.”

Ha Markót Imre és csapata elkezdheti a munkáját, ha kapnak lehetőséget a bizonyításra, “akkor minden tisztességes törökszentmiklósi embernek jobb lesz”.

Markót Imre polgármesterjelölt a többi között azt hangsúlyozta, a város nagyon megérett arra, hogy élhetőbbé tegyék, miután a nagymérvű elvándorlás miatt az elmúlt 24 évben több mint 12 százalékkal csökkent a település lakossága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik