Belföld

Kósa: ebben a történetben semmi rejtegetnivaló nincs

Benke Ágnes
Benke Ágnes

szerkesztő. 2014. 10. 08. 20:55

A Fidesz ügyvezető alelnöke az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében leszögezi: 2002 decemberében a feleségével 50-50 százalékban tulajdonolt debreceni, 400 négyszögöles telken lévő, 120 négyzetméteres lakóterű, alápincézett, garázsos házukat cserélték el egy óbudai, az úgynevezett Gázgyári lakótelepen építés alatt álló, 2. emeleti társasházi lakásra, amely 100 százalékban a felesége tulajdonába került.

“A vagyonunkban beállt változást (a csere az nem vagyonnövekmény, csak változás!) természetesen nyomon lehet követni mind a parlamenti képviselői, mind a polgármesteri vagyonnyilatkozatomban, illetve az ezekhez kötelezően csatolt házastársi és gyermeki vagyonnyilatkozatokban” – írta közleményében a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Kósa Lajos jelezte azt is, hogy a Gázgyári lakótelepi lakásokat a debreceni Mester Nívó Kft. építette.

A polgármester közleményében utalt arra, hogy a parlamenti képviselőknek járó lakhatási támogatást nem vette fel, mivel a felesége nevén van a fővárosban lakásuk.

Kósa Lajos emlékezetett rá, hogy a Népszava című napilapban 2004-ben és 2005-ben többször megjelent írás ezzel az ingatlannal kapcsolatban.

“Mivel a tudósítások hamisak, pontatlanok és több esetben sértőek voltak, az ügyben több sajtó-helyreigazítási és rágalmazási eljárást indítottam, amelyeket sorra megnyertem” – zárul Kósa Lajos közleménye.

Szerdán az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció (DK) közölte: vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Kósa Lajossal és feleségével szemben az illetékes parlamenti bizottságnál, annak nyomán, hogy a médiában megjelent hír szerint vagyonnyilatkozatban fel nem tüntetett óbudai lakással rendelkeznek.

Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje ugyancsak szerdán az ügy kapcsán közölte: pártja már korábban is szorgalmazta, hogy minden országgyűlési és önkormányzati képviselő, valamint polgármester ellen kötelezően indítsanak vagyonosodási vizsgálatot a ciklus végén. Szerinte a vizsgálatot a közeli hozzátartozókra is ki kellene terjeszteni, és ha azt eredményezné, hogy a vagyon nem származhatott legális jövedelemből, akkor járjon vagyonelkobzással.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.