Belföld

Demszky: Budapest kisöpörheti Orbán rendszerét

Demszky szerint ez a választás most fekete-fehér, arról szól, hogy akarjuk a változást, vagy sem. Hozzátette, hogy nem Bokros Lajos fogja eltakarítani a hatalomból Orbán Viktort és a “választási csalással elért kétharmados rendszerét”, de Budapest főpolgármestereként politikai ellensúlyt képezhetne, amely 2018-ra beérhet – mondta a lapnak.

A volt főpolgármester nincs elragadtatva az ellenzéki pártoktól: szerinte a Jobbik, az MSZP és az LMP a Fidesz jármába hajtotta a fejét, az Együtt nagyon kicsi, a DK pedig Gyurcsány miatt a saját kardjába fog dőlni – fogalmazott, hozzátéve, hogy Gyurcsány Ferenc annyi politikai hibát követett már el, amit talán politikus el sem tud követni, így hosszú távon nincsen jövője.

Demszky úgy látja, hogy pusztán alkotmányos eszközökkel nem is lehetne megdönteni a rendszert, ami szerinte nem legitim, és ebből az is következik, hogy nem kell betartani az alapvető szabadságjogokat korlátozó törvényeket. A polgári engedetlenség ezen a ponton nemcsak megengedhető, hanem kívánatos is – hansúlyozta. Az, hogy milyen formában történjen ez, azt a civilszervezeteknek és az embereknek maguknak kell kitalálni – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik