Belföld

Megnézetnék, miből vették Kósáék a luxuslakást

Pápa Levente, az Együtt-PM szövetség gazdaságpolitikusa szerdán, a III. kerületben, a szóban forgó lakásnál tartott sajtótájékoztatón azt mondta: kedden kiderült, hogy Kósa Lajos feleségének egy olyan lakása található a kerületben, amit Kósa Lajos nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. (A fideszes politikus szerint a felesége nem nyilvános nyilatkozatában szerepel az ingatlan – a szerk.)

Szijjártó és Semjén neve is előkerült

Pápa Levente szerint Kósa Lajossal és feleségével szemben vagyongyarapodási vizsgálatot kezdeményeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), valamint az illetékes parlamenti bizottságnál vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek velük szemben.

Az ellenzéki politikus felháborítónak nevezte, hogy újabb hírek szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter balatoni nyaralója sokkal nagyobb mint azt korábban bevallotta, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek és családjának be nem vallott vadászháza és üdülője van.

Az Együtt-PM tervezi, hogy benyújtanak egy olyan törvénymódosító csomagot, amely lehetővé tenné, hogy a parlamenti képviselők húsz százalékának felhatalmazása alapján a NAV vagyongyarapodási vizsgálatot indítson.

III. kerületben is látnak ingatlanmutyit

Béres András, az Együtt-PM III. kerületi polgármesterjelöltje szerint Menczer Erzsébetről – aki a Fidesz-KDNP III. kerületi kompenzációs listájának vezetője – kiderült, hogy fia és annak menyasszonya önkormányzati lakást kapott, és azt közpénzből fel is újíttatták.

Az Együtt-PM sajtótájékoztatója után néhány perccel Gréczy Zsolt, a DK szóvivője is sajtótájékoztatót tartott a helyszínen. Ők is azt közölték, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek – írja az MTI.

Kósa nyilatkozatában valóban nem szerepelt

Az RTL Klub keddi híradója szerint Kósa Lajosnak és feleségének 100 millió forintra becsült ingatlana van a III. kerületben. A tulajdoni lap szerinti 155 négyzetméteres, 4 és fél szobás lakóparki lakás Kósa feleségéé. A Fidesz alelnöke szerint egy nagyerdei, debreceni családi házukat cserélték el az óbudai lakásra. Ugyanekkor vettek egy debreceni házat is, aminek hitelét azóta is törlesztik.

Kósa az RTL-nek elmondta, hogy 2002-ben került hozzájuk az ingatlan, és azóta szerepel is felesége nem nyilvános vagyonbevallásában. A Fidesz alelnökének vagyonnyilatkozatában jelenleg egy 17 milliós banki és egy 20 milliós baráti tartozás van feltüntetve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik